Cu puțin timp în urmă, pe adresa redacției a sosit, la solicitarea „Jurnal giurgiuvean”, un răspuns referitor la articolul preluat de pe site-ul gandul.info

Conducerea Penitenciarului Giurgiu a luat act de informațiile furnizate în cuprinsul articolului indicat și continuă analiza pe linia respectării prevederilor Codului deontologic al personalului din sistemul administrației penitenciare. 

De asemenea, o echipă de control din cadrul aparatul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor verifică toate aspectele supuse atenției, eventuale încălcări ale prevederilor legale fiind categoric dezaprobate. 

Respectarea normelor de conduită, a valorilor și principiilor morale prevăzute în sarcina polițiștilor de penitenciare, atât în viața profesională, cât și extraprofesională, constituie o obligație pe care sistemul administrației penitenciare o promovează permanent. În funcție de concluziile verificărilor, vor fi propuse și întreprinse măsurile prevăzute de cadrul legal”, se arată în răspunsul transmis publicației noastre de către conducerea Penitenciarului Giurgiu. 

(Jurnal)