Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic continuă lucrările specifice și în această lună fierbinte

0
209

Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic a continuat și în această lună lucrările de amenajare și întreținere a drumurilor pe care au competență să acționeze.

Activitatea lucrătorilor direcției implică mult efort, oboseală și stres și depinde în mare parte condițiilor meteo. În zilele în care plouă, cât și în următoarea zi aceștia nu pot efectua lucrări.

Având în vedere condițiile meteo prielnice, în cursul acestei luni s-au efectuat o serie de lucrări la nivel județean, pe drumurile pe care au competență.

Am vorbit cu Nicușor Leafu, şeful Direcției de Întreţinere Drumuri şi Poduri care ne- a spus: „Încercăm să executăm cât mai multe lucrări, mai ales că și condițiile meteo ne sunt favorabile pentru efectuarea acestora”.

Acesta ne mai spunea că până la data documentării noastre (25 august), angajații Direcției Județene de Transport au trecut la toaletarea vegetației de pe drumurile județene DJ 504 și DJ 504A, dar și cosirea vegetației de DJ 411 (Călugăreni – Comana).

De asemenea, au efectuat lucrări de întreținere a DJ 611 (Cartojani – Sadina) și DJ 602 ( Bâcu – Joița).

Printre alte lucrări  executate în cursul acestei luni se mai numără și reînnoirea marcajelor rutiere pe DJ 412A (Ogrezeni – Mihăilești) și DJ411 (Călugăreni – Comana).

Am aflat că direcția „s-a îmbogățit cu o cositoare universală cu montaj pe spatele vehiculului, un cap de tăiere (foarfecă) pentru vegetaţie pe verticală cu masa de lucru de 1200 mm, o lamă frontală de deszăpezire (lăţime 3000 mm şi înălţime 1200 mm) şi o perie mecanică pentru uz stradal (lăţime 2200 mm).”

Utilajul Unimog U500 este fabricat în anul 2007 și a fost achiziționat cu fonduri de la Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)