Odată cu venirea frigului problemele încep să apară mai ales pentru oamenii străzii. Reporterii noștrii au solicitat recent  mai multe informații privind condițiile pe care municipalitatea le vor putea asigura acestor persoane în următoarea perioadă rece, , directorului DIRECTIEI de ASISTENTA  SOCIALA GIURGIU, Viorica Bănescu . Domnia sa  ne-a declarat că la acest moment Centrul Social Giurgiu Nord poate adăposti circa 25 de „oameni ai străzii”.  Găzduirea  se face pe o perioadă  cuprinsă între 15 zile și 3 luni, în funcție de situația cazului respective, la adresa din Str. Gloriei nr.21 (Giurgiu Nord). Adăposturile sociale de acest gen sunt destinate  oamenilor străzii, fără familie și fără locuințe – preciza directorul instituției.

Am aflat totodată că Adăpostul Centrului  poate oferi nu numai cazare pe timp de   zi , ci și pe timp de noapte,  hrană, asistenta medical etc.

Hrana – după cum ne spunea directorul DAS – este mereu diversificată,  asigurând necesarul de proteine și vitamine.

Viorica Bănescu ne mai preciza faptul că hrana este oferită  caldă de luni până vineri inclusiv , pentru ca pentru finalul de săptămână (sambata și duminica),  hrana să fie livrată „rece si perisabilă” . Prânzul persoanelor  aflate în evidență  diferă de la o zi la alta: fasole bătuta cu cârnați, salată orientala, zacuscă, ciorbă de  zarzavat, cartofi cu pui și multe alte preparate calde. La rândul ei cina este formată din produse precum :  lapte, ceai, ouă, brânză topită, pateu (200 gr./ persoană).

Cantina de ajutor social își are sediul pe str. Vaporului nr. 12 (lângă Liceul  Economic), în cartierul Tineretului.

 

(Leonardo Balaban)

2 COMENTARII