Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Giurgiu precizează: ”Numărul cererilor pentru ajutorul de încălzire este la jumătate faţă de anul trecut!”

0
514

Începând cu data de 16 octombrie, giurgiuvenii  au putut completa şi depune cererile de acordare a ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2017 – 2018. Un  ajutor ce se acordă persoanelor singure şi familiilor care nu-şi permit să plătească în întregime cheltuielile pentru încălzirea locuinţei pe timp de iarnă.

După cum ne preciza directorul DAS Giurgiu, Viorica Bănescu, condiţiile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire şi cuantumul acestora au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Astfel, pentru încălzirea cu energie termică în sistem centralizat, ajutorul poate fi obţinut de către:

– familiile cu un venit net mediu lunar/membru de familie de până la 1,572 ISR (786 de lei);

– persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 2,164 ISR (1.082 de lei);

În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană singură sau membru de familie trebuie să fie de cel mult 1,230 ISR (615 lei).

Cererile completate, însoţite de documentele care dovedesc componenţa şi veniturile familiei, pot fi depuse la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la Giurgiu Nord sau la punctul de la Cantina Socială din Tineretului. Conform informaţiilor primite de la directorul DAS Giurgiu, Viorica Bănescu, în cele două săptămâni scurse de la data demarării procedurii de depunere au fost înregistrate un număr de 532 de cereri, după cum urmează: 206 pentru energie termică, 173 pentru gaze naturale, 148 pentru lemne şi doar cinci pentru energie electrică.

„Comparativ cu anul trecut, numărul total al cererilor este cam la jumătate, dar giurgiuvenii mai au timp de a depune aceste documente până la data de 20 noiembrie, pentru a beneficia de ajutor pentru tot sezonul rece. În caz contrar, dacă vor depune cererile după 20 noiembrie, vor pierde ajutorul pentru prima lună de iarnă, şi vor primi acest sprijin doar începând cu luna decembrie”, mai spunea Viorica Bănescu.

Anul trecut, în acelaşi interval de timp, fuseseră depuse un număr de 1129 de cereri (400 pentru încălzirea cu agent termic, 283 pentru gaze, 305 pentru încălzirea cu lemne şi 141 pentru încălzirea cu energie electrică).

(Anna Lincă)