Conform unei hotărâri aprobate de aleşii locali, în ultima şedinţă ordinară a CL, de joi, 26 octombrie, începând de anul viitor, tarifele  utilizarea domeniului public şi privat al municipiului Giurgiu vor rămâne, în mare parte, neschimbate.

Astfel, pentru vânzarea produselor de orice fel din vehicule şi autovehicule în pieţe, târguri şi oboare, tariful ar rămas neschimbat: 3,2 lei/mp/zi. Neschimbate au rămas tarifele şi în ceea ce priveşte tariful pentru folosirea platourilor, meselor şi tonetelor din pieţe, târguri şi oboare, necesare vânzării produselor (6 lei/tonetă/zi pentru producătorii individuali, şi 18 lei/tonetă/zi pentru persoanele juridice, precum şi  3,5 lei/mp/zi pentru fiecare metru pătrat).

Nici în ceea ce priveşte tariful pentru depozitarea deşeurilor inerte (40, respectiv 70 de lei pentru autovehicule de până la 7,5, respectiv peste 7,5 tone), sau tariful de ridicare bariera de acces în piaţa centrală (staţionare limitată la 30 de minute) – 5 lei/auto, nu au intervenit modificări.

În schimb, au survenit scumpiri în tariful pentru eliberarea avizului de principiu salubritate (de la 50, la 60 de lei, pentru expunerea autovehiculului spre vânzare (de la 2,38 la 2,5 lei/zi sau de la  59,5 la 60 de lei/loc/lună), precum şi pentru vânzarea în talcioc, de la 2,38 la 2,5 lei/loc/zi.

Toate aceste taxe sunt practicate şi încasate de Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) SA Giurgiu.

(Anna Lincă)