Diplomatul giurgiuvean Cosmin Boiangiu a fost ales în conducerea Autorității Europene a Muncii. Anunțul a fost făcut joi, de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Cosmin Boiangiu a câștigat alegerile pentru funcția de conducere a Autorității Europene a Muncii. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a felicitat pe Boiangiu pe o rețea de socializare.

România a câștigat astăzi alegerile pentru conducerea Autorității Europene a Muncii. Felicitări calde diplomatului român Cosmin Boiangiu pentru binemeritata poziție. O mare realizare pentru diplomația din România și o veste excelentă pentru agenda socială a UE”, a scris ministrul de externe pe Twitter.

Autoritatea Europeană a Muncii are sediul la Bratislava și sprijină statele membre în punerea în aplicare a actelor juridice ale UE în domeniul mobilității forței de muncă și al coordonării securității sociale. De asemenea, instituția furnizează informații persoanelor și angajatorilor în situațiile de mobilitate transfrontalieră a forței de muncă.

(Jurnal)