DINAMO vrea să-și mute baza sportivă la Adunații-Copăceni!!!

0
287

Dinamo plănuiește să construiască o nouă bază sportivă de pregătire în localitatea Adunații-Copăceni, județul Giurgiu. Chiar dacă Dinamo dispune la acest moment de baza sportivă de la Săftica, condițiile de acolo nu mai sunt deloc moderne.

Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului alb-roșu, spune că au fost demarate primele discuții pentru ridicarea unui nou centru de pregătire, la aproximativ 25 de kilometri de București, în Adunații-Copăceni.

Există intenția asta. Avem un proiect, dar trebuie să găsim susținerea necesară. Am identificat un teren pe care putem face acest lucru, are peste 9 hectare. Proiectul e amplu, ar fi o bază foarte frumoasă. E foarte greu să găsești un teren lângă București. 

Săftica nu ajunge pentru că nu avem două terenuri de iarbă acolo. Mai e acolo un sintetic, dar pe care nu poți juca meciuri oficiale. Distanța este asemănătoare. La Săftica nu există loc fizic pentru dezvoltare”, spunea Iuliu Mureșan la Digi Sport Special.

Contactat telefonic, primarul comunei Adunații Copăceni, Daniel Rusu, ne-a declarat că aceste discuții există de la începutul anului, fiind identificat chiar și terenul pentru această bază sportivă în suprafață de 9 ha, care nu se află departe de DN 5, București- Giurgiu.

Întrebat despre impactul asupra comunei, primarul s-a arătat extrem de încântat spunându-ne că „pe lângă locurile de muncă care se vor crea, comuna va avea o dezvoltare deosebită, care nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranță de mai bine”.

Așteptăm și noi finalitatea acestui proiect de milioane de euro, despre care administratorul special al clubului Dinamo spunea „Chiar dacă plec de la club, va fi finalizat”.

(Ana Magheru)