Polițiștii giurgiuveni efectuează cercetări, după ce în ultimele 48 de ore au depistat doi tineri, conducând autovehicule sub influența substanțelor psihoactive, pe drumurile publice.

 Astfel sâmbătă, 26 aprilie, a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din municipiul Giurgiu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe șoseaua Prieteniei, în municipiul Giurgiu aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, tot vineri, 26 aprilie  a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii au depistat în trafic, pe șoseaua București din municipiul Giurgiu, un alt tânăr de 30 de ani din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorii auto au fost testați pentru identificarea drogului, rezultatul fiind pozitiv la cocaină și metamfetamină și au conduși la spital unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii  prezentei in organism a substanțelor psihoactive.

În cauză a fost întocmite două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Nici nu au terminat bine cu instrumentarea dosarelor amintite, că luni, 28 mai, a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe strada Portului din municipiul Giurgiu, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,52 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.