Din dezastru în dezastru…Doar un sfert din elevii prezenţi la simularea examenului de BAC ar putea trece examenul din vară

0
300

După ce, la simulările pentru Evaluarea Naţională, puţin peste jumătate dintre elevii de clasa a opta au obţinut note peste cinci, nici rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat nu ne dau motive de bucurie.

Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu, după centralizarea notelor obţinute, situaţia se prezintă astfel: la clasa a XI-a, la limba şi literatura română, 50,31% dontre elevi au obţinut note mai mari sau egale cu 5, la proba obligatorie conform profilului (matematica sau istorie) – 26,76% au reuşit un minim cinci. Medii mai mari sau egale cu 6 au obţinut doar 16,60% dintre elevii clasei a XI-a, prezenţi la examenul de simulare.

În ceea ce îi priveşte pe elevii clasei a XII-a, nici aici situaţia nu este mai bună. Doar 54,28% au reuşit să „smulgă” un 5 la limba şi literatura română, în timp ce la proba obligatorie a profilului, 35,53% au reuşit să obţină nota minimă. În ceea ce priveşte proba la alegere conform specializării, situaţia este la fel de dramatică: 57,4% au obţinut note mai mari sau egale cu 5.

În final, doar un sfert dintre elevii clasei a XII-a, care au participat la simularea examenului de bacalaureat, au reuşit să obţină media minimă de promovare a examenului: 6.

Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, decât ca urmare a unei cereri scrise a elevului.

(JGR)