Din ce în ce mai mulți șoferi, prinși băuți la volan pe șoselele din județul Giurgiu

0
298

Și în acest week-end, polițiștii giurgiuveni s-au confruntat cu o serie de infracțiuni la regimul rutier, pe câteva prezentându-vi-le în continuare.

  • „La data de 25 septembrie a.c., ora 01:45, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Giurgiu a fost depistat de către polițiști la volanul unui autovehicul, pe strada Voestalpine, din aceeași localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest Drager și prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

  • La data de 25 septembrie a.c., ora 00.05, polițiștii giurgiuveni au depistat, în localitatea Ogrezeni, județul Giurgiu, un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

  • La data de 25 septembrie a.c., ora 15.30, polițiștii giurgiuveni au depistat, în localitatea Malu, județul Giurgiu, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cauze, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)