A apărut un nou semn de circulație! Atenție, rămâi fără permis dacă nu-l respecți!

0
582

De puțină vreme a apărut un nou semn de circulație pe care dacă îl ignori poți rămâne fără permisul de conducere, pe loc!

În plus, amenzile pentru cei care nu țin cont de această nouă prevedere cuprinsă în Codul Rutier se ridică la 750 de lei!

Este informația momentului pentru toți șoferii! A apărut un nou semn de circulație. Toți cei care ignoră noul marcaj, pot rămâne fără sume mari de bani și chiar fără permisul de conducere. Acesta apare pentru prima oară în România și se poate observa în Capitală.

Este vorba despre semnul de circulație Bike Box, care a fost aprobat încă din vara lui 2021. Acest marcaj va fi implementat la semafoarele din intersecțiile mari. Cu alte cuvinte, toți șoferii care se deplasează în Capitală, trebuie să știe ce să facă când văd semnul de Bike Box.

Acest marcaj a fost introdus special pentru a le oferi oferi bicicliștilor mai multă siguranță în trafic. Marcajul Bike Box apare la intersecțiile semaforizate în zonele unde sunt trecerile de pietoni  în care se poate efectua virajul la stânga.

 (Jurnal)