Din cauza suspiciunilor, ancheta privind furtul obiectelor din depozitul IPJ Giurgiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție…

0
791

Din cauza suspiciunilor, ancheta privind furtul obiectelor din depozitul IPJ Giurgiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție…

Ancheta polițiștilor giurgiuveni  care ar fi trebuit să investigheze furtul din propria ogradă duce la concluzii abracadabrante. Motiv pentru care cazul a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.  

Prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (…) având în vedere particularitățile cauzei și calitatea persoanelor implicate, în temeiul art.325 alin.1 din Codul de Procedură Penală s-a dispus preluarea dosarului înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție  – este răspunsul Parchetului General în urma solicitării cotidianului ”Evenimentul zilei”, privind furtul masiv de obiecte din depozitul Inspectoratului județean de Poliție Giurgiu.

În comunicat se mai arată: (…)Cercetările în cauză sunt continuate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Investigații Criminale din IGPR(…)”. Asta pentru că, probabil la Giurgiu, ancheta ar fi putut fi influențată…

Asta ar conduce la concluzia că în cercul suspecților sunt polițiști giurgiuveni care fie au funcție de conducere, fie de execuție, cadre care, în acest moment, se află în atenția investigatorilor ce se ocupă de acest caz extrem de straniu. Polițiștii care au dezvăluit aceste lucruri, nu sunt doar din Giurgiu, ci și din județul Dâmbovița.

În opinia avocatului Adrian Cuculis, dacă ancheta ar fi fost continuată de judiciariștii giurgiuveni ar fi putut exista riscul ca ea să fie influențată. ”Parchetele lucrează ierarhic și, dacă în timpul investigațiilor, se constată că e mai sigur ca ancheta să se mute dintr-un loc în altul, atunci acest lucru se face pe bază de ordonanță. Astfel se evită și eventualele influențe ce pot apărea în timpul anchetelor, pe linie ierarhică, între polițiștii-anchetatori și colegii lor pe care îi investighează”, a explicat avocatul Cuculis.

Informație șoc în cadrul anchetei!

Povestea hainelor de contrabandă care au dispărut cu saci cu tot din depozitul cu lucruri confiscate, ale IPJ Giurgiu, împreună cu alte corpuri delicte este doar o parte a investigației care îi vizează pe polițiști. În acest punct al anchetei investigatorii au o informație-șoc care acum este verificată. Mergând pe urmele celor 30 de treninguri de contrabandă descoperite recent, din lotul furat, anchetatorii au trecut granițele județului Giurgiu și au ajuns în județul Dâmbovița. Acolo, s-a descoperit că rude ale unor polițiști din zonă ar purta hainele de contrabandă ce par a fi tocmai din ”lotul” provenit din jaful de la IPJ Giurgiu.

”Ancheta s-a extins din Giurgiu și în județul Dâmbovița. Există informații că rude ale unor polițiști, chiar părinții, poartă haine despre care se crede că ar fi putut să fi fost furate din depozitul IPJ Giurgiu. Se etalează cu ele. Inițial s-au descoperit vreo 30 de treninguri contrafăcute și de la ele s-a mers pe fir. Asta este doar o parte a investigației pentru că sunt căutate nu numai hainele de contrabandă furate, ci și alte corpuri delicte, probe în dosare penale, care au dispărut la acel jaf – arme albe și de foc, documente. Acel depozit era ca un talcioc unde totul era la saci, fără o inventariere clară, cu procese verbale, așa cum o cere procedura. Acest lucru l-a depistat și echipa de control a ministrului de interne care, recent, s-a mai dus o dată acolo. Până în acest moment, împotriva ofițerilor și agenților nu s-a formulat nici un fel de acuzație. Și nici împotriva celor care poartă acele haine ce pot fi furate de la poliție”, au dezvăluit surse judiciare, jurnaliștilor.

Ca o coincidență, o dată cu întorsătura pe care a luat-o ancheta ce a virat spre București, IPJ Giurgiu a fost parcă lovit de o molimă care i-a băgat instantaneu, în concediu medical pe câțiva polițiști cu responsabilități directe în ceea ce privește furtul obiectelor din acel depozit al poliției giurgiuvene.

Am fi curioși să aflăm care sunt opiniile Inspectorului șef al IPJ Giurgiu, Cătălin Georgescu, în legătură cu acest caz care a compromis parcă definitiv imaginea Inspectoratului de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)