Din cauza COVID-19, de Paște, Lumina Sfântă nu se va mai aduce de la Ierusalim . Giurgiuvenii vor cânta ”Hristos a Înviat!” de pe balcoane…

0
1034

Pentru prima dată în istoria recentă a creștinismului, Biserica Sfântului Mormânt ar putea rămâne închisă de Paște din cauza pandemiei COVID-19.De unde vom cânta și saluta ” Hristos a Înviat”…?

La cererea autorităților, biserica  din Ierusalim , care adăpostește Mormântul Sfânt al lui Iisus Hristos, a fost închisă pentru limitarea răspândirii coronavirusului timp de o săptămână, însă măsura ar putea fi prelungită, scrie The Jerusalem Post. 

Mii de credincioși se adună în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim pentru a participa la ceremonia coborârii Luminii Sfinte a Învierii, cu ocazia Paștelui ortodox.

Este considerat cel mai vechi miracol din lumea creștină, prima dată fiind documentat în anul 1106.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au  transmis deja că anul acesta nu se va mai aduce lumină de la IerusalimEste exclus să mai aducem lumină de la Ierusalim ” spun reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Anul acesta în noaptea de Înviere ce va transmisă on line pe posturile de televiziune, cetățenii, la noi în Municipiu, giurgiuvenii , vor putea să iasă pe balcon sau la fereastră și să cânte și să se salute  cu tradiționalul creștinesc : “Hristos a înviat!”.

(Jurnal)

.