prima-zi-de-scoalaDin aceasta toamnă, anul școlar ar putea începe cu 3 zile mai devreme. Ministrul Educatiei vrea ca cei mici să vină la școală pe 12 septembrie și să se bucure de 3 zile de acomodare cu programul „Școala Altfel”.

Purtatorul de cuvânt al ministerului Educației a declarat pentru Protv că este nevoie de activități care sa reuseasca sa faca tranzitia de la vacanța la scoala, fie pot fi organizate excursii in parc, in care elevii sa povesteasca ce au facut în timpul vacanței.

Totodată, săptamana „Școala Altfel” se va putea desfășura pe perioade diverse, pe parcursul intregului an școlar, la alegerea școlilor. Asta pentru a se evita aglomerația la muzee și alte instituții.

Elevii vor trece propriu-zis la treaba începând cu 15 septembrie. Iar școala se va termina pe 23 iunie.

Deocamdată, proiectul ministrului Curaj este în faza de dezbatere publică, până pe 4 iulie. Dacă acesta va trece, anul școlar 2016-207 va însuma 35 de săptămâni de cursuri, cu 169 de zile lucrătoare, fata de 175 de zile, între 2015-2016.

 Vacanta de iarna va avea loc  între 17 decembrie și 8 ianuarie, cea intersemestrială între 3 si 13 februarie, vacanța de primăvară între 19 si 30 aprilie, iar cea de vară între 24 iunie și 10 septembrie.

(Jurnal)