Casa Județeană de Pensii Giurgiu a alocat până la această dată, mai mult de jumătate din biletele de tratament balnear !

0
243

tratament-balnear În această perioadă, Casa Județeană de Pensii (C.J.P.) Giurgiu continuă procesul de alocare a biletelor de tratament balnear asigurate prin unitățile de tratament aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice.

Conform declarației consilierului compartimentului de comunicare și relații publice din cadrul C.J.P. Giurgiu, Mirela Vasile, pentru publicația ”Jurnal giurgiuvean”, din cele aproximativ 2.349 de bilete de tratament balnear care pot fi contractate în anul 2016, au fost alocate până la seria prezentă 1.458 și valorificate 957. În prezent, se valorifică cea de-a 10 – a serie, cu plecare din data de 08.07.2016

Mirela Vasile ne-a mai precizat că cele mai solicitate stațiuni pentru această perioadă sunt: Herculane, Căciulata, Saturn, Mangalia, Techirghiol, Eforie Nord și Felix, în timp ce față de anul precedent, se constată o creștere a numărului giurgiuvenilor care solicită bilete de tratament balnear. 

Totodată, aceeași sursă ne-a mai informat că durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. În ceea ce privește formalitățile de depunere a cererilor, acestea se depun cu cel puțin 30 de zile anterior primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, cererile fiind individuale. De asemenea, în cursul unui an calendaristic, persoanei îndreptățite i se poate elibera un singur bilet de tratament.

Ca o noutate pentru anul 2016, ni s-a adus la cunoștință că pensionarii militari nu mai beneficiază de bilete de tratament prin casele teritoriale de pensii.

 (Teodora N.)