Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Din această seară, timp de cinci zile, la Giurgiu e BÂLCI! Vezi programul spectacolelor din fiecare zi și ce zone sunt restricționate accesului auto!

Din această seară, timp de cinci zile, la Giurgiu e BÂLCI! Vezi programul spectacolelor din fiecare zi și ce zone sunt restricționate accesului auto!

0
Din această seară, timp de cinci zile, la Giurgiu e BÂLCI! Vezi programul spectacolelor din fiecare zi și ce zone sunt restricționate accesului auto!

 Începând de joi 11 august și până în data de 15 august, de ziua de Sfântă Mărie, în municipiul Giurgiu are loc Bâlciul Tradițional,  manifestare popular, anuală,  la care participă, în fiecare an, un număr însemnat de cetățeni.

Cei doi organizatori ai manifestării din zona Parcului Tineretului , sunt Centrul Cultural ”Ion Vinea” și Societatea ”Viobeti Prod SRL ” din București.

Joi , în parcarea adiacentă Parcului Tineretului, pregătirile erau în toi, pentru ca totul să fie gata până în aceeași seară, când va fi deschis official bâlciul prilejuit de Săbătoarea Sfintei Maria.

Comercianți din mai multe colțuri ale țării, alături de jocuri o serie de distractive și spectacole în aer liber,  îi  vor delecta pe giurgiuveni, timp de cinci zile!

Reamintim pe scurt , în rândurile de mai jos, programul manifestărilor ce se vor desfășura în perioada 11 – 15 august:

Joi, 11 august, interval orar : 19.30-23.00 – spectacol de muzică populară și petrecere;

Vineri, 12 august, interval orar: 19.30-23.00 – spectacol de muzică populară susținut de:  Daiana Berbec, Nicolae Datcu, Alina Ionescu;

Sâmbătă,13 august, interval orar: 19.30-23.00 – spectacol de muzică ușoară susținut de Amna, Antonio Pican și Alex Velea;

Duminică, 14 august, interval orar: 19.30-23.00 – concert susținut de Orchestra de suflători ”Valahia”, dirijor Virgil Pețanca, urmat de un spectacol de muzică ușoară susținut de Alla Ciobotari, Aurel Neamțu și Lora.

Și în ultima zi, luni, 15 august, în intervalul orar: 19.30-23.00 – spectacol oferit de Ansamblul folcloric ”Doina Dunării”, dirijor Ion Ivanovici, urmat de un concert de muzică populară oferit de artiștii Ioana Lărgeanu, Mariana Simion, Mariana Cimpoiașu, Adelina Găujenenanu, Larisa Nunvailer și Ionuț Dolănescu.

Ca în fiecare an, în vederea desfășurării acestor activități, Primăria municipiului Giurgiu a dat terenul în administrare organizatorilor, implicarea financiară a municipalității fiind ”zero”lei!

 De precizat totodată că o serie de artere de trafic, adiacente vor fi închise în această perioadă.Una dintre ele este cea din zona Petrom, sens giratoriu, vama Giurgiu, o alta este cea între sensul giratoriu Steaua Dunării, până la sensul giratoriu Abator (șoseaua Oinac), artera adiacentîă Casei armatei până în sensul giratoriu Steaua Dunării, breteaua de șosea ce trece prin fața stadiounului Astra. Practic un segment din șoseaua de Centură a Giurgiului va fi restricționată în această perioadă, 11-15 august, fiind lăsată spre circulație în totalitate Șoseaua Oinac (1 Decembrie 1018).

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °