Diabetul poate fi vindecat! Vezi cum…

0
152

Pe mapamond există 400 de milioane de oameni diagnosticați cu diabet de tip 2. Iar această boală cronică afectează multe organe din corpul nostru, putând duce la boli de inimă, putând face ca rinichii să cedeze, să apară orbirea și nu numai. Dar diabetul de tip 2 nu e o condamnare pe viață și poate intra în remisie fără eforturi supranaturale din partea celor care se află în această situație.

Studiile de până acum au arătat că o slăbire drastică poate face ca boala să intre în remisie. Shake-urile slab calorice, consumate timp de 5 luni, au dat rezultate, în cadrul unui studiu clinic realizat în 2017.

Dar o cercetare recentă a arătat că nu e nevoie de măsuri extreme pentru ca boala să intre în remisie. Potrivit epidemiologului Hajira Dambha-Miller, de la Universitatea Cambridge, chiar și a pierde din greutate 10% poate avea ca efect dispariția diabetului pentru următorii cinci ani, arată Science Alert.

La studiu au luat parte 867 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, toate diagosticate cu această boală. Cele care au slăbit, nu prin diete drastice, în decurs de cinci ani, 30% din întregul eșantion, au scăpat de diabet.

Concluzia: pierderea a 10% sau mai bine din greutate dublează șansele ca diabetul să intre în remisie, se arată într-un raport publicat de jurnalul Diabetic Medicine.