DGASPC Giurgiu va realiza un Centru RESPIRO pentru adulți cu dizabilități. Este printre primele 10 din țară!

0
776

Recent, președintele ANPDCA, Gabriela Coman, scria că, la acest moment, 10 direcții de asistență socială și protecția copilului din țară, printre care și cea din Giurgiu, au depus proiecte pentru realizarea de centre de tip RESPIRO pentru adulții cu dizabilități.

„10 județe au depus proiecte pentru Apelul de servicii RESPIRO pentru adulții cu dizabilități: Iași, Galați, Giurgiu, Satu Mare, Hunedoara, Vrancea, Caraș Severin, Cluj, Maramureș și Sectorul 5. Un sfert dintre direcții au reușit să se mobilizeze pentru un deziderat de care am tras să se materializeze cu toate forțele”, a scris, pe contul său de facebook, Gabriela Coman, felicitându-i, totodată, pe cei 10 care s-au implicat în aceste proiecte.

Referitor la Centrul care se va realiza la Giurgiu, Tudora Coman, membru în echipa de redactare a proiectului, a precizat:

Este vorba despre un Centru RESPIRO pentru adulții cu dizabilități, ce se va construi în municipiu, în locul unei foste căsuțe de tip familial din care au fost relocați copiii. Locația este pe șoseaua Bălănoaiei nr. 31, un amplasament la șosea, cu toate utilitățile. Suntem nevoiți să reconstruim clădirea, deoarece construcția existentă este veche, realizată din paiantă, iar reabilitarea ei ar fi costat mult mai mult. Adulții care vor beneficia de serviciile centrului vor fi angrenați în servicii de socializare, de recreere, vor servi masa și vor fi cazați aici în limita a 60 de zile calendaristice anual, atunci când asistenții personali au o situație ce nu le permite să aibă grijă de adultul cu dizabilități”, spunea reprezentantul DGASPC Giurgiu.

Clădirea va avea 148 de metri pătrați construiți: patru dormitoare, un living, o bucătărie și două băi. Valoarea totală a proiectului este de 635.061 de lei, din care sumă eligibilă, aproximativ 552.000 lei. Termenul de finalizare al construcției este preconizat a fi 30 noiembrie 2021.

În municipiu mai există un centru de tip RESPIRO, dar este destinat copiilor, fiind tot în subordinea DGASPC Giurgiu.

(Jurnal)