trump-jr-vanatoareNu  cu multă vreme în urmă ( la jumătatea lunii mai) o știre a devenit virală pe rețelele de socializare . Ea făcea vorbire despre faptul că fiul președintelui american Donald Trump,   ar fi poposit pe un fond de vânătoare din județul Giurgiu, cel mai probabil la Singureni. Despre  Trump jr.  în vârstă de  doar 39 de ani se știe că este un vânător împătimit, având  zeci de poze afişate pe Internet de la partidele asel din Africa sau din  toată lumea.

Domeniul de vânătoare de la Singureni, spun localnici , a fost un loc preferat al lui Nicolae Ceaușescu , cu totul special, de lux. El este proprietatea omului de afaceri Sorin Stănescu, care controlează compania FarmaVet, considerată liderul distribuţiei de produse de uz veterinar în România.

38b2e9b2d1c5cbc7f329edaed6bba9b9

Foto: Sorin Stănescu

Un domeniu  cu  hotel de patru stele, mobilat rustic cu  trofee de vânătoare pe toţi pereţii. Minivacanţa tânărului Trump pe domeniul de vânătoare ”Danubius Hunter”  s-a bucurat și de o surpriză deosebită, căci  vila principal  se numește chiar “Casa albă”, iar unchiul omului de afaceri , Alexandru Stângă, de  73 de ani, este un mare simpatizant al Partidului Republican şi  totodată fan al celui mai important om din lume, actualul preşedinte al SUA.  

Stănescu este în același timp unul dintre cei mai mari deţinători de fonduri de vânătoare, în păduri din Călăraşi şi Giurgiu, care așa cum susțin unii,  a creat  adevărate grădini zoologice private în aceste zone.

Iată probabil de ce moştenitorul Imperiului Trump a  venit tocmai  de la  mii de kilometri distanţă de casă, ca să  vâneze la Singureni, cerbi, un lucru care ne onorează și totodată  îi creează o imagine deosebită lui Sorin Stănescu ce are meritul de a fi realizat această importantă investiție, lăudată de toți cei care au vizitat-o.

Evident că din rațiuni de securitate acest eveniment a fost ascuns de ochii și urechile presei. La acel moment au fost voci autorizate care au susținut că vânătoarea s-ar fi încheiat cu zeci de porci mistreți  uciși, câțiva cerbi  și un muflon. 

imageResize

Sunt voci care ne mai spuneau, neoficial,  faptul că de fiecare dată fiul președintelui Trump, plătește regește pe cei care îi sunt gazdă și uneori, acolo unde este mulțumit,  mai face și sponsorizări de  milioane de dolari. Un gest care sperăm să fi fost făcut și cu această ocazie, Sorin Stănescu dovedind cu prisosință că știe să își administreze banii,  realizând locuri  greu de imaginat, vizitate de cei mai importanți oameni ai lumii. Tot neoficial am aflat că nu demult aici au poposit și câteva grupuri de șeici, fascinați de pitorescul zonei.

(jurnal)