Jurnalistul Dan Andronic  declară că EvZ a intrat în posesia unor informaţii bombă  despre scandalul microfonului găsit recent în locuinţa ministrului MAI.

Andronic susține , precizând că majoritatea informațiilor le-a primit de la „surse din Ministerul de Interne, nemulțumite de modul în care Carmen Dan conduce această instituție”, că totul este o mistificare. Carmen Dan și-ar fi înscenat acest lucru , cu știința lui Liviu Dragnea, mai susțin sursele citate. Marți, ministrul Carmen Dan a cerut revocarea din funcţie a lui Despescu şi numirea lui Cătălin Ioniţă, numit  interimar pe această funcţie.

La prima vedere, gestul ministrului Carmen Dan de a-i cere demisia şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, pare justificat de faptul că un subordonat de-al său este acuzat de o infracțiune gravă, de pedofilie, însă – conform celor de la EVZ – în spatele acestui lucru se ascunde altceva…

Surse judiciare şi poliţieneşti au dezvăluit pentru  EvZ adevăratul motiv pentru care Carmen Dan a  recurs la o astfel de măsură: În data de 29 noiembrie 2017, ministrul Carmen Dan a apelat la doi foşti lucrători ai DIPI, pentru a-i efectua o verificare anti-interceptare a locuinţei. Sursele citate spun că aceștia ar fi „găsit” un dispozitiv care nu încăpea fizic în priză!

Potrivit EVZ, SRL-ul la care lucrează cei doi foști ofițeri este abonată la efectuarea de astfel de activități mai ales în cercul de apropiați ai lui Liviu Dragnea, ei deparazitând sediile firmelor Tel Drum în trecut, dar și locuințele mai multor pesediști.

(Jurnal)