medium_2017-06-06-c402816828După tregedia de la Manchester , cu mai bine de o săptămână în urmă liştea britanicilor a fost din nou ameninţată . Zilele trecute presa londoneză  a dezvăluit ultimul mesaj de pe WhatsApp , scris de teroristul Khuram Butt, cel care alături de alți doi complici a ucis șapte persoane în seara de sâmbătă, la Londra.

Jihadistul a folosit ultima oară aplicația miercurea trecută, pe 31 mai, la ora 18:59, potrivit presei britanice, cu trei zile înainte să împrăștie teroarea pe străzile Londrei.

La statusul lui a scris, pe 10 mai, mesajul: „ALLAH spune (Coran 94:6) – Într-adevăr, cu greul vine uşorul!”

El și-a schimbat și imaginea de profil, cu o poză pe care scria un mesaj tot din cartea sfântă a Islamului: „Vorbește drept. Vorbește blând. Vorbește politicos. Vorbește corect. Vorbește cu bunătate. Vorbește elegant. Nu vorbi zadarnic”.

Potrivit celor mai noi informații, Khuram Butt avea acces la tunelurile de sub clădirea Parlamentului britanic, după ce acesta  a lucrat o perioadă la stația de metrou Westminster. El însă a fost concediat,  nu din cauza părerilor sale extremiste, cum s-ar fi bănuit , ci pentru că nu prea se prezenta la muncă.

Potrivit ziarului The Times, teroristul  ar avea legături și cu atentatele din iulie 2005, tot din Londra. El ar fi lucrat la un  individ pe nume Sajeel Shahid, care l-a antrenat pe creierul atentatelor în urma cărora și-au pierdut viața 52 de persoane, iar peste 700 au fost rănite.

(Jurnal)