43 de cesiuni garantate cu drepturile tv din sezonul următor, bani care au dispărut în momentul retrogradării

Printre aceștia se află mulți fotbaliști, plecați sau actuali, printre care și Valerică Găman, căpitanul echipei în ultimele meciuri de campionat.

Cele 43 de cesiuni valorează peste 1,5 milioane de euro, la care se adaugă salarii restante din actuala echipă, plus litigiul cu fostul antrenor Eugen Neagoe, informează surse din cadrul clubului al cărui președinte a fost în acest sezon Dani Coman.

Eugen Neagoe a preluat-o pe Astra Giurgiu în noiembrie 2020, dar s-a renunțat la serviciile sale după ce fosta campioană a României a adunat cinci meciuri la rând fără victorie în Liga 1. A fost adus Ionuț Badea și a retrogradat după ce în ultima etapă au pierdut la Viitorul, scor 0-1. Sâmbătă, Astra a pierdut și în finala Cupei României, 2-3 cu Universitatea Craiova, după ce a condus cu 2-1.

Salvarea Astrei Giurgiu ar putea veni din vânzarea a trei fotbaliști aflați sub contract

Marea lovitură pentru redresarea echipei ar putea fi dată cu trei fotbaliști aflați în lot, doriți de echipe din țară și din străinătate, precum Valentin Gheorghe (24 de ani), Albert Stahl (22 de ani) și George Merloi (22 de ani), toți trei sub contract cu formația giurgiuveană încă un sezon.

Președintele Dani Coman a anunțat că nu mai rămâne la Giurgiu, după ce echipa a retrogradat. Speră, totuși, ca aceasta să primească o veste bună din partea comisiilor. UTA ar putea fi retrogradată, iar giurgiuvenii ar rămâne în Liga 1.

„Sunt ferm convins că această echipă se puteau califica în play-off, dacă nu existau aceste probleme. Jucătorii străini au plecat de lângă familii, le-a fost greu”, a declarat Dani Coman, după finala Cupei României.