Devastarea coșurilor de gunoi, după miezul nopții, este plăcerea predilectă a câtorva tineri giurgiuveni

0
360

Foto: Coș de gunoi, stradal, devastat de vandali în fața spațiului comercial adiacent stației de transport , șoseaua București, către Pasarelă (luni, 25 octombrie, ora 17:30)  

Direcția Poliției Locale Giurgiu  aduce la cunoștință cetățenilor municipiului Giurgiu, prin acest material ,  câteva din acțiunile efectuate în perioada 18.10 – 23.10.2021.

Conform informației primite,  pe raza s-a acționat conform unui Plan de acțiune, având ca obiectiv principal surprinderea și identificarea persoanelor neautorizate ,  care intervin asupra siguranțelor ce sunt amplasate la baza sâlpilor de iluminat sau la tablourile de control care alimentează sistemul de iluminat public, în vederea întreruperii neautorizate a iluminatului public stradal.

             De asemenea, s-a acționat, pentru identificarea persoanelor care deteriorează sau folosesc necorespunzător mobilierul stradal (coșurile de gunoi și pubelele), de pe raza municipiului Giurgiu, totodată avându-se în vedere constatarea și sancționarea, conform competențelor, a altor fapte de natură contravențională.

               Astfel, s-au efectuat un număr de 75 de legitimări, s-au aplicat un număr de 44 de sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

        -20 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 61/1991(consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, deranjarea ordinii și liniștii publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.);

       -10 sancțiuni contravenționale celor ce nu respectau obligațiile înscrise în HCLM nr.

229/2021 (obligația de a păstra curățenia în interiorul proprietății, parcarea neregulamentară pe trotuare și spații verzi, expunerea spre comercializare a produselor direct pe sol, etc.);

        –  14 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

Una dintre acțiuni ne-a fost descrisă , relevându-ne nivelul  de educație al unora dintre tineri. Astfel, în data de 20/21 octombrie orele 1:20, echipajul de intervenție care supraveghea zona Parcului Clopotari, a  observat 4  persoane, tineri,  în parcul Mihai Viteazul.

Încercându-se interceptarea și legitimarea lor, aceștia au fugit. S-a trecut la urmărirea acestora (atât  pe jos cât , cât și cu autospeciala.  După aproximativ 45 de minute au fost reținuți și legitimați minorii: P. A, D., A .F. G, H .G. A și L.A.I , toți domiciliați în Municipil Giurgiu, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.   Aceștia au declarat  că motivul pentru care  au fugit, a fost ” de frica poliției locale”.

           Cei 4 tineri  au fost predați pe bază de proces verbal tutorilor legali (părinților).  Cu această ocazie s-a adus la cunoștință minorilor, cât și a părinților acestora, obligația respectării prevederilor legale privind ordinea și liniștea publică și păstrarea curățeniei.

Menționăm că în zona Tineretului, cu o seară în urmă, echipajul Poliției Locale a găsit coșurile de gunoi demontate din suport și amplasate pe mijlocul Străzii Tineretului, în bătaie de joc.

         Fapte reprobabile care determină încă o dată conducerea Direcției Poliției Locale să solicite  cetățenilor de bună credință   să apeleze la Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare , sunând  la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)