Deși trăim  cea mai neagră perioadă  de la începutul Pandemiei, Patriarhia Română anunță începutul unui nou pelerinaj de Sf. Dumitru cel Nou, joi, 21 octombrie! Ce spune Arafat…

0
338

Joi, 21 octombrie, începe pelerinajul dedicat sărbătorii ”Sfântului Dimitrie cel Nou”, ale cărui moaște vor fi expuse publicului în Capitală. Pelerinajul se va desfășura în perioada 21-28 octombrie.

Enoriașii sunt așteptați, astfel,  timp de 7 zile să treacă pe la raclele ”Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina”, care vor fi așezate în pridvorul Catedralei Patriarhale, transmite instituția condusă de Patriarhul Daniel.

Deși  recunoaște ”contextul sever al pandemiei”, Patriarhia dă asigurări că pelerinajul ”se va desfășura și anul acesta în condiţii de maximă rigoare” și impune o serie de condiții.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat,  întrebat  despre impactul în numărul de infectări după pelerinajul de la Iași de Sfânta Parascheva și oportunitatea organizării tradiționalului pelerinaj de Sfântul Dumitru în București a spus  că nu se pronunță asupra aspectelor religioase…

El a precizat însă că orice activitate care aduce într-un loc, un număr mare de oameni ar trebui să fie redusă și toată lumea ar trebui să se gândească ce impact poate să aibă aducerea unui mare număr de oameni într-o zonă care este afectată serios de pandemie.

Pe de altă parte Patriarhia Română le cere enoriașilor să ia în serios COVID-19 . Mesajul lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei încearcă să avertizeze, întrucâtva, publicul de riscurile la care se expun:

În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, fie și în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere și recunoștință” a precizat el.

(jurnal)