Deși Protecția Consumatorului a constatat altceva, la DSVSA Giurgiu nici pește n-au mâncat, nici gura nu le miroase

0
572

Așa cum scriam cu puțin timp în urmă, pe data de 18 februarie, un giurgiuvean a fost la un pas de a renunța, pentru totdeauna, la a mai consuma pește, în special congelat.

Pe scurt, acesta cumpărase o cantitate de pește din Hala Centrală, în scopul de a-l consuma. Surpriza a venit acasă când, după decongelare, a constatat faptul că peștii erau plini de viermi. A sesizat, așa cum era de așteptat, instituțiile care au atribuții în siguranța alimentelor și protecția consumatorului: DSVSA și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu. Doar că, stupoare: în timp ce CJPC Giurgiu confirma cele semnalate de locuitorul municipiului nostru, mai mult, amenda cu 12.000 de lei administratorul societății comerciale care vânduse peștele infestat, cei de la DSVSA nu au găsit nimic în neregulă.

Redăm, mai jos, răspunsul primit de redacția noastră, la solicitarea cu privire la rezultatul controlului făcut la NC GOLD FISH, firma care a comercializat peștele infestat:

„Urmare a sesizării dvs. înregistrată la DSVSA Giurgiu cu nr. 3905/26.02.2019 vă aducem la cunoștință următoarele:

  1. În data de 19.02.2019 a fost depusă la sediul DSVSA Giurgiu o sesizare de către domnul Țone Cornel din care reiese că acesta ar fi cumpărat în data de 18.02.2019 de la magazinul NC Gold Fish Import Export din Piața Centrală, boxa nr. 34, o cantitate de 800 g hering congelat care ar fi fost după spusele dânsului infestat cu viermi spiralați.
  2. În data de 19.02.2019 o echipă de inspectori s-au deplasat la societatea respectivă și a constatat că din lotul incriminat s-a găsit o cantitate de 400 kg pește (hering) și s-au prelevat probe care au fost trimise la LSVSA Giurgiu iar întreaga cantitate a fost sechestrată până la obținerea rezultatului.
  3. În data de 20.02.2019 a fost emis buletinul de analiză nr. 20246 din 20.02.2019 de către LSVSA Giurgiu care nu confirmă prezența formațiunilor parazitare vizibile pe piele, branhii și la nivelul musculaturii.
  4. Ca urmare a acestui aspect a fost ridicat sechestrul pentru cele 400 kg pește (hering)”.

Altfel spus, deși Protecția Consumatorului a constatat că cele sesizate – inclusiv la sediul redacției noastre – de către cumpărătorul giurgiuvean, din nou, cei de la DSVSA Giurgiu, așa cum ne-au obișnuit de ceva timp încoace, nu găsesc nimic în neregulă.

(Jurnal)