În urma unei discuţii avute cu Administratorul Pieţei Centrale a Municipiului,  Marian Pavel, acesta ne spunea că, deşi  ne aflăm în perioada în care gospodinele  îşi pregătesc  cămările pentru iarnă, vânzările legumelor şi fructelor au  scăzut substanţial, cu 15-20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Puterea de cumpărare a giurgiuvenilor a scăzut, deoarece grosul cumpărătorilor din Piaţa Agroalimentară este format în Municipiu din pensionari. Asta datorită faptului că mare parte din populaţia activă lucrează în străinatate. Această problemă se regăseşte atât la Giurgiu cât şi în ţară. Marian Pavel ne mai spunea că fructele şi legumele de sezon rămân în continuare cele mai căutate de giurgiuveni, urmând ca unele dintre ele să fie transformate  în conserve şi compoturi. Înainte de a ne despărţi de administratorul Pieţei Centrale am dat şi noi o raită pe la tarabele comercianţilor notând câteva preţuri ce poate vă vor stârni interesul:

Dovlecelul – 50 de bani/buc, kilogramul de roşii variază între 2 lei şi 3 lei, castraveţii sunt 2,50 lei/kg.,ardeiul Kapia între 2,50 şi 4 lei/kg, gogoşarii- 2,50/kg, prunele – 2 lei/kg, merele, direct de la producător, vestitele mere de Voineşti – 1,50 lei şi 2,50 lei/kg,  pere – între 2 lei  şi 3 lei/ kg, Strugurii albi de masă, între 6 şi 7 lei /kg, cartofii noi, româneşti 6-7 lei /kg, afine 7-8 lei /paharul (250 de grame), zmeură  5-6 lei /paharul.

(Toma Silvia)