Deși „posesoare” a unei condamnări penale, Georgeta Chira a devenit, definitiv, șefă la Resurse Umane în Prefectură

0
1552

Cu un an în urmă, mai exact pe 27 septembrie 2017, publicam, pe site-ul jurnalgiurgiuvean.ro, sub titlul „Omul potrivit la locul potrivit?! Șefa serviciului Resurse Umane din Prefectura Giurgiu și consilier al Prefectului Lavinia Crișu, este o condamnată la închisoare!”, o informaţie menită să uimească pe oricine, asta în contextul în care, la vremea respectivă, secretarul Consiliului județean Giurgiu, Florin Dinu fusese suspendat din funcție și trimis în judecată pentru trafic de influență. În schimb, una dintre salariatele Prefecturii Giurgiu, Chira Georgeta, a fost angajată ca șefă a Serviciului Resurse Umane și în același timp numită consilier al Prefectului după ce a fost condamnată la 8 luni de închisoare!

Care va să zică în timp ce Ministerul o vrea în zeghe, subordonații ei, din teritoriu, îi fac d-nei Chira un ditamai cadoul,  un ”job”  bine remunerat, numind-o și șefă…Și nu oriunde,  ci taman la Resurse Umane, acolo unde se fac angajări de personal, asta însemnând că trebuie să ai probitate profesională, caracter și mai ales  credibilitate …Și cine ar fi putut  fi mai potrivit pentru acest post decât un condamnat la închisoare pentru fals intelectual în formă continuatăși pentru ”abuz în serviciu contra intereselor publice, nu-i așa?  

Chira Georgeta a stat nestingherită pe scaunul de şef al Resurselor Umane din Prefectura Giurgiu; mai mult, la finele lunii trecute, după perioada de “interimat”, se pare că ar fi rămas cu “drepturi depline” pe funcţia ocupată în ultimul an.

La vremea respectivă, a editării primului articol care o viza pe Georgeta Chira, aceasta, contactată telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere, ne declara că își asumă situația în care se află, mărturisind că nu a mai fost confruntată până acum cu situația de a da explicații jurnaliștilor în privința situației în care se află, motiv pentru care a solicitat publicației noastre să redacteze articolul așa cum jurnaliștii consideră de cuviință …

(Jurnal)