Deși în Italia vaccinarea a devenit obligatorie, la noi rămâne în dezbatere publică. Părerea deputatului dr. Elena Dinu despre acest subiect ”fierbinte”…

2
146

Elena-Cristina-Dinu-547x500Recent guvernul italian a introdus vaccinarea obligatorie! În acest nou context, copiii nevaccinați nu mai pot merge la grădiniță sau la școală.

Executivul Italian a decis ca toți copiii să fie vaccinati împotriva a 12 boli comune, iar părinții care nu vor respecta decizia vor fi amendați. În România proiectul legii vaccinării, se află în dezbatere public, încă  din luna aprilie a acestui an.

În expunerea de motive al proiectului se precizează: „În vederea asigurării dreptului la sănătate și la educație al tuturor copiilor și tinerilor, garantate de stat, înscrierea acestora într-o colectivitate de învățământ se va face numai după prezentarea documentelor care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii sau a unei scheme de recuperare pe care să o realizeze în termen de un an…”

În legătură cu acest subiect extrem de fierbinte, dr. Elena Dinu, deputat de Giurgiu, secretar al Comisiei pentru  Sănătate și Familie din Camera Deputaților, ne-a declarat: Intrarea în vigoare a acestui proiect va depinde foarte mult de nivelul de înțelegere al fiecăruia. Beneficiile vaccinului sunt însă de netăgăduit. Acest lucru este relevat de toate studiile și statisticile  medicale pe această temă, fiind cu mult mai mari decât  posibilele riscuri apărute ulterior – a mai concluzionat dr. Elena Dinu.

Prin acest proiect de lege sunt stabilite totodată atribuțiile și responsabilitățile tuturor actorilor implicați în procesul de realizare a activităților de vaccinare, instituții publice și societate civilă. Potrivit proiectului pus în dezbatere, toți furnizorii de servicii medicale care prestează servicii de vaccinare vor fi obligați să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), în termen de 2 ani de la publicarea acestei legi.

(Jurnal)

 

Selectează fișiere

2 COMENTARII

  1. Este necesară vaccinarea, imunizarea copiilor, ș.a.m.d.. Doamna Deputat dr. Dinu Elena mă adresez personal dumneavoastră cu tot respectul datorat unui demnitar dator să ne reprezinte interesele, cu câteva întrebări: 1. De unde vin aceste vaccinuri? 2. Sunt ele sigure 100%? (dacă da trebuie făcute publice studiile si rezultatele testelor, dacă nu, de ce se utilizează), 3. Care sunt costurile pentru statul român? 4. Pot fi ele produse în România? (dacă da de ce nu s-a realizat acest lucru, dacă nu de ce nu se întreprinde nimic în acest sens – mă refer strict la situația Institutului Cantacuzino), 5. Ce se întâmplă cu POLIDIN-ul? Poate Ministerul Sănătății să-și asume ineficiența acestuia. Știm că a fost scos din producție deoarece este ineficient.
    Solicit ca cetățean al țării o inițiativă parlamentară din partea dumneavoastră pe această temă și poate așa se vor mai spune câteva adevăruri.