barca pompieriÎn această dimineață,pe postul de televiziune România TV a apărut o știre menită să ridice părul pe ceafă oricărui om, indiferent de cât de „tare de inimă” ar fi: doi copii din județul Giurgiu, unul de opt, altul de aproape zece ani, și-au pierdut viața în acest week-end, în timp ce se aflau la scăldat, în râul Argeș. Cei doi copii au dispărut în apele râului în cursul zilei de sâmbătă, și abia a doua zi, duminică, trupurile neînsuflețite au ieșit la suprafață și au fost recuperate. 

Cu toate acestea, încercând să aflăm informații suplimentare, față de cele prezentate de postul de televiziune amintit, am avut surpriza să constatăm că autoritățile giurgiuvene nu știu nimic despre acest caz. Mai întâi, reprezentanții ISU Giurgiu ne-au declarat că, dacă nu sunt solicitați să intervină, cu barca sau cu echipa de scafandri, nu au avut de unde să știe de aceste două drame. „În general, solicitările ne vin fie direct, pe 112, de la cetățeni, martori aflați la fața locului, fie de la echipaje ale Inspectoratului de Poliție”, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, telefonic, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, sublocotenent Florin  Neguț. 

Zis și făcut, următorul apelat a fost purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, care ne-a precizat că în documentele lor nu există înregistrate nici disparițiile celor doi copii, nici faptul că ar fi suspiciuni de moarte suspectă prin înecare pentru care să se deschidă dosare penale. 

În condițiile date, fie se adeverește faptul că liniile de comunicare ale unor instituții sunt diferite față de reprezentanții mass-media (locală sau centrală), fie există, undeva, un deficit de informații care, cu această ocazie, a fost descoperit. 

(Jurnal)