dsvsaAstăzi dimineaţă, înainte de ora 8.00, la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alementelor Giurgiu a avut loc o masivă descindere de forţe a organelor de poliţie, acestea fiind însoţite, după cum am fost informaţi şi de către mascaţi.

Din informaţiile primite , cu acest prilej au avut loc şi o serie de percheziţii în birourile instituţiei.  Conform aceloraşi surse percheziţiile s-au extins şi la domiciliile unor angajaţi ai instituţiei .

Acţiunea a aparţinut  poliţiştilor din Serviciul Antifraudă. Căutările au vizat se pare ştampilele folosite în procesul de abatorizare în perioada Paştelui. O acţiune de care cotidianul nostru a scris la vremea respectivă , prevenind  organele de control asupra faptului că o parte din mieii scoşi la vânzare în pieţe, deşi poartă ştampila DSVSA-ului , nu au fost abatorizaţi în prealabil…

Reamintim totodată că în data de 24 octombrie, 2015 șeful Serviciului Antifraudă din cadrul DSVSA, domnul Mitran Fănel , ing. Mirică Melania și șoferul instituției, Ciobanu Costel  au fost reţinuţi de către poliţişti ai Serviciului Antifraudă cu o maşină plină cu alimente pentru care funcţionarii DSVSA nu au putut prezenta niciun act ce ar fi putut dovedi proveniența acestora .  

Între timp însă, după doi ani de cercetări , cazul s-a clasat, iar cei prinşi au scăpat basma curată.

 (Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU