Deputatul PSD, Cristina Elena Dinu: ”PSD respinge categoric propunerea CNAS de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal!”

0
381

PSD respinge categoric propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal – declară Deputatul PSD de Giurgiu, dr. Cristina Elena Dinu pe pagina sa de facebook.

În continuare, domnia sa precizează: În foarte multe situații, pentru stabilirea unui diagnostic corect sau pentru o intervenție medicală sunt necesare mai multe servicii ce trebuie prestate în aceeași zi.

Astfel, în formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este inacceptabilă, întrucât măsura restrânge drastic accesul la sănătate al persoanelor asigurate și afectează grav calitatea actului medical.

Această prevedere este, aşadar, o încălcare a dreptului la sănătate al pacienților care ar fi puși pe drumuri, în mod repetat și nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin lege.

PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliției de guvernare și se va opune oricăror dispoziții care limitează accesul la sănătate al cetățenilor asigurați – mai precizează Deputatul Cristina Elena Dinu.