„Fermierii români au capacitatea să revină la producţiile record din anii 2018-2019, însă trebuie sprijiniți!

Tocmai de aceea, Ministerul Agriculturii condus de #PSD reduce birocrația și facilitează accesul #agricultorilor la Programul #TOMATA și la schemele de ajutor de minimis!

Astfel:

o Se #prelungeşte cu o lună termenul de depunere a #cererilor pentru obținerea ajutorului de #minimis pentru legumele în spații protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv;

o Este #abrogat criteriul de eligibilitate referitor la #obligațiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis;

o Este #eliminată obligativitatea prezentării #certificatului de atestare fiscală și a cazierului fiscal din cadrul documentației atașate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis.

În plus, ministrul PSD al Agriculturii a solicitat, recent, consiliilor județene şi municipalităților să ofere #sprijin pentru identificarea unor spații în care pot fi organizate #pieţe volante. În acest fel, va creşte #accesul agricultorilor autohtoni în pieţe, iar noi vom avea posibilitatea de a #alege produse româneşti proaspete şi sănătoase”!

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)