La data de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale, împreună cu cei ai Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin-Vale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Giurgiu, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au continuat, în orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, acțiunile preventive, pentru diminuarea faptelor antisociale săvârșite în domeniul protecției mediului.

„Scopul acțiunii a constat în identificarea persoanelor care transportă deșeuri menajere, prevenirea incendierilor de materiale reciclabile, precum și prevenirea poluării aerului.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, în valoare de 119.145 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, și 7 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României și 2 pentru alte încălcări ale normelor legale.

Polițiștii giurgiuveni au legitimat 55 de persoane și au controlat 32 de autovehicule de transport marfă și persoane, fiind indisponibilizat 1 autovehicul și 5 atelaje hipo.

În perioada următoare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor fi la datorie, având în vedere importanța asigurării unui climat de liniște și ordine publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, în special a celor îndreptate împotriva mediului”.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)