„Mult prea #ocupați și #preocupaţi de războiul intern din PNL și de cine va fi președintele acestui partid după Congresul din septembrie, cei care guvernează astăzi au uitat, se pare, de începerea noului an școlar și de faptul că trebuie luate urgent măsuri pentru ca și copiii noștri să meargă în siguranță la #școală .

NU SE POATE să o luăm de la capăt cu măsurile incoerente, cu #bâjbâiala şi cu #haosul din sistemul de învăţământ, de care s-a făcut responsabil Guvernul Cîţu în anul şcolar trecut!

S-au jucat de-a şcoala închisă – şcoala deschisă, ignorând cu bună ştiinţă orice soluţie logică privind asigurarea accesului la educaţie pentru toţi copiii şi tinerii ţării.

În „România lor Educată”, PNL şi USR nu au fost în stare nici măcar să asigure dispozitivele necesare sau acces la Internet pentru sutele de mii de elevi fără posibilităţi financiare, care astfel, nu au avut acces la educație mai mult de un an.

#Școala on-line nu a fost decât un „experiment” eşuat în urma căruia au avut de suferit copiii noştri iar 2020-2121 a fost un an şcolar pierdut şi pe care nu-l vor mai recupera vreodată.

Aşa ceva NU trebuie să se mai întâmple!

#Singura modalitate prin care, în noul an școlar, toți elevii din România să poată participa cu prezență fizică la cursuri o reprezintă TESTAREA.

#PSD solicită Guvernului să asigure elevilor câte două teste anti-covid pe săptămână iar Ministrului Educaţiei şi celui al Sănătăţii să termine odată cu şicanările politice şi să-şi facă treaba pentru care au fost puşi acolo!

#Ajungeți mai repede la un acord privind tipul de teste care să fie folosite în rândul elevilor, astfel încât acestea să poată fi achiziționate și distribuite până la începerea anului școlar.

Nu vă bateți joc de copiii noștri pentru că viitorul se va răzbuna!

#AsigurațiDeschidereaȘcolilor#Testare”

(Cristina Elena DINU – Deputat PSD de Giurgiu)