Optimismul privind oprirea pandemiei a primit o lovitură puternică prin apariţia noii tulpini Delta. Experţii susţin că noile mutaţii ale virusului l-au făcut şi mai puternic. Copiii între 5 și 12 ani şi adulţii sub 50 de ani au un risc de 2,5 ori mai mare de a se infecta cu Delta.

După o vară relaxată, urmează, se pare, un nou val pandemic. Cum se pregătește România pentru un posibil val patru al pandemiei?

La fel ca în țările vecine, numărul noilor cazuri de coronavirus crește și în țara noastră. Se întrevede deja următorul val al pandemiei.

Această evoluție nu este surprinzătoare, din moment ce varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă.

Urmează așadar o toamnă în care spitalele din toată țara vor fi pline după spusele specialiștilor medicali.

Cel mai important instrument este vaccinul. Prin vaccinare este posibil „să facem față și unor incidențe mai ridicate fără să fie suprasolicitat sistemul medical”.

Întrebarea centrală este însă: câți oameni vor să se vaccineze în continuare?

La nivelul județului Giurgiu, nu există nici o persoană în carantină instituționalizată, conform declarației directorului Spitalului Județean Giurgiu, doctor Dragoș Chivu.

Tot acesta ne mai preciza că: „în cursul săptămânii trecute a existat o persoană infectată cu tulpina Delta, o femeie de sex feminin, în vârstă de 61 de ani, care la acest moment este externată, fiind vindecată. A fost singura diagnosticare cu noua tulpină Delta descoperită la nivelul județului Giurgiu”.

Vom urmări îndeaproape evoluția sanitară și vă vom ține la curent, ca de fiecare dată, cu vești proaspete, de actualitate.

(Jurnal)