Deputatul PNL, Gabriela HORGA: ”Spitalul Județean de Urgență Giurgiu va beneficia de modernizare prin fonduri europene!”

0
561

Deputatul liberal Gabriela Horga vine cu o veste extrem de îmbucurătoare pentru giurgiuveni, mai ales că ea se referă la domeniul sănătății.

”Reabilitarea și modernizarea a 26 de unități spitalicești va fi finanțată cu 210 milioane de euro pe baza unui proiect de lege aprobat ieri de Guvernul României” – precizează deputatul liberal.

Proiectul se referă la unități spitalicești din județele Giurgiu, Bacău, Bihor, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dolj, Harghita, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman şi municipiul Bucureşti.

Proiectul urmează să fie analizat în Parlament și se referă la contractarea a două împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii. Banii vor folosiți pentru lucrări de investiţii, reabilitări, consolidări şi dotări aferente unităţior spitaliceşti.

Voi vota acest act normativ, pentru că trebuie folosite orice resurse pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate – fonduri naționale, fonduri europene, împrumuturi – menționează Gabriela Horga.

De asemenea, recent, proiectul care vizează noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a fost selectat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând a se aproba o hotărâre de guvern în acest sens – mai precizează Gabriela Horga – deputat PNL de Giurgiu.