Împreună cu colegii mei, am respins săptămâna aceasta, în Camera Deputaților,  propunerea legislativă iniţiată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiţii.

Proiectul de lege a fost inițiat în 2018 și PNL a atras atenția, încă de atunci, asupra riscului ca statul român să piardă capitalulul social de 19 miliarde de lei, format din aport în numerar în valoare de 9 miliarde lei și din aport în natură reprezentat de pachetele de acţiuni în valoare 10 miliarde lei, deținute de stat la 28 de companii valoroase.
Ce efecte ar fi avut proiectul de lege? 
Niciunul benefic pentru economia românească: punerea sub control politic a celor mai importante și profitabile companii românești cu capital majoritar de stat; obținerea de bani sub formă de împrumut, girând cu acțiunile companiilor;
folosirea acestor bani pentru niște investiții decise politic; scoaterea de sub legislația europeană din domeniul achizițiilor a tuturor contractelor, fără niciun control din partea instituțiilor statului; preluarea ostilă a acestor companii românești de către niște clienți obscuri ai PSD, ca urmare a imposibilității de restituire a împrumuturilor.
În legislatura trecută, Parlamentul dominat de PSD a votat proiectul de lege, în ciuda argumentelor aduse de PNL.
PNL a contestat proiectul la Curtea Constituțională și proiectul a fost declarat neconstituțional.
Am promis că vom respinge proiectele nocive ale PSD și ne ținem de cuvânt.
Avem nevoie de investiții, dar nu realizate în această manieră. Din noiembrie 2019, de când PNL este la guvernare, investițiile au crescut permanent. Cheltuielile de investiții prevăzute în bugetul de stat pentru 2021 vor însuma 61,4 miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de execuția bugetară din anul 2020!
În 2020, guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu: 53,2 miliarde de lei, cu 9,5 miliarde lei mai mult față de 2019, având o pondere de 5,1% din PIB.
Saltul spre dezvoltarea României îl facem prin investițiile masive, motorul generator de bunăstare reală pentru întreaga societate. Investițiile cresc nivelul de trai, gradul de civilizație al unei țări și sporesc șansa ca fiecare persoană să se poată realiza în viață prin propria muncă.
În 2020, din cele 53,2 miliarde lei investite, 46% au fost făcute cu fonduri europene.