Deputatul PNL, Gabriela HORGA: ”Camera Deputaților și Senatul îşi deschid porţile, marţi, de Ziua Copiiilor!”

0
89

”Camera Deputaților și Senatul îşi deschid porţile marţi, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Cele două Camere ale Parlamentului vor putea fi vizitate gratuit” – precizează Deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela HORGA.

La CameraDeputaților, copiii şi însoţitorii acestora vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară.

Camera Deputaţilor va amenaja, pe peluza de la intrarea principală, 6 terenuri de badminton pentru copiii care îndrăgesc acest sport.

Vor fi organizate prezentări ale tradiţiilor militare şi simulări ale mânuirii armelor.Jandarmeria Română va prezenta copiilor 2 echipaje canine şi 4 echipaje ecvestre și va permite vizitarea maşinilor de intervenţie. Copiii şi însoţitorii acestora vor putea vedea jandarmi în ţinute de epocă (1918 – 1950).

Participanţii se vor întâlni cu reprezentanţii mai multor echipaje de intervenţie rapidă ale Poliției Române, de poliţie rutieră şi de criminalistică, acestea din urmă dorind să organizeze, împreună cu cei mici, jocuri de-a detectivii.

Deputatul Gabriela HORGA ne-a oferit și alte âteva repere privind activitățile la care vor putea participa copiii, de ziua lor.

Biblioteca Naţională a României va fi prezentă cu un stand de carte pentru cei mici.

La Camera Deputaților accesul este liber și se face pe la poarta C. În interiorul Parlamentului trebuie purtată masca și se va intra în grupuri de maxim 15 persoane.

Și la Senat cei mici pot participa la activități sportive, artistice și educative. Opera Comică pentru Copii îi va aștepta pe cei mici cu un trenuleţ pentru plimbări, o zonă cu tiroliană, un stand pentru face painting şi o zonă pentru jocuri cu apă.

Teatrul Țăndărică va organiza ateliere, sub egida: „Lumea lui Ţăndărică”.

(Jurnal)