Deputatul liberal, Alexandru Andrei: „Municipiul Giurgiu beneficiază de cea mai mare finanțare a proiectelor depuse, la nivel național, pe Componenta 10-Fondul local-a PNRR”

0
504

Un număr de 15 obiective de investiții din județul Giurgiu, în valoare de 121 de milioane de lei, au primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cursul săptămânii trecute.

Printre proiectele câștigătoare se numără și proiectul de pentru modernizare  și dezvoltare a sistemului de transport public în municipiul Giurgiu și zona sa metropolitană cu impact asupra reducerii poluării și creșterii siguranței rutiere, prin achiziția de autobuze și microbuze electrice.

Deputatul liberal de Giurgiu, Alexandru Andrei, ne declara: „Municipiul Giurgiu beneficiază de cea mai mare finanțare a proiectelor depuse, la nivel național, pe Componenta 10 – Fondul local- a PNRR. Proiectul pentru care municipiul primește aproape 79 de milioane de lei vizează modernizarea si dezvoltarea sistemului de transport public în Giurgiu și zona sa metropolitană cu impact asupra reducerii poluării și creșterii siguranței rutiere, prin achiziția de autobuze și microbuze electrice.

Acesta este un proiect la care s-a muncit extrem de mult, în susținerea căruia m-am implicat, alături de președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu.

Obținerea finanțării se datorează, în mare parte, profesionalismului echipei ce a lucrat la acest proiect, echipă ce a beneficiat de experiența consilierului personal al președintelui CJ, Dumitru Beianu, Aura Răducu. De altfel, implicarea Consiliului Județean în acest proiect a fost unul din atuurile ce au dus la câștigarea finanțării.

De rezultatele implementării acestui proiect vor beneficia, pe lângă municipiul Giurgiu, 14 localități din județ incluse în zona metropolitană: Băneasa, Daia, Frătești, Gogoșari, Gostinu, Izvoarele, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Stoenești și Toporu.

Locuitorii acestor comune vor beneficia de mijloace de transport moderne, electrice, nepoluante.”

(Jurnal)