Acasă Actualitate Deputatul liberal, Alexandru ANDREI: „La mulți ani, Armatei române! La mulți ani, tuturor militarilor români!”

Deputatul liberal, Alexandru ANDREI: „La mulți ani, Armatei române! La mulți ani, tuturor militarilor români!”

0
Deputatul liberal, Alexandru ANDREI: „La mulți ani, Armatei române! La mulți ani, tuturor militarilor români!”

„În fiecare an, la 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, aducem, în primul rând, un omagiu militarilor români care s-au jertfit pentru țară pe câmpurile de luptă.

La peste 30 de ani de la Revoluția din 1989, Ziua Armatei Române constituie și o ocazie de a cinsti memoria militarilor care, cu prețul vieții, au luptat pentru democrație, contribuind la transformarea ireversibilă a României într-un stat credibil în cadrul comunității internaționale și Aliate.

După 1989, Armata României a trecut printr-un amplu proces de restructurare, reformare și modernizare, care a permis aderarea la structurile de securitate euro-atlantice (NATO – 2004 și UE-2007). România a trecut de la o armată de masă, formată în 1989 din peste 280.000 de militari activi (având în spate de două ori mai mulți rezerviști), cu probleme în ceea ce privește dotarea și instruirea, la una mai mică, dar profesionistă, de circa 75.000 de militari și 15.000 de civili, dotată cu armament modern, capabilă să îndeplinească un spectru larg de misiuni, adaptată atât nevoilor de apărare teritorială, cât și celor de proiectare a forței pentru asigurarea securității și stabilității în interiorul și în afara spațiului euro-atlantic.

Astăzi, România este o țară membră a structurilor euro-atlantice, respectată și apreciată, participând încă din anul 1990 la acțiuni militare, atât în cadrul NATO și/sau UE, cât și al altor organisme internaționale (ONU, OSCE, coaliții), contribuind în mod responsabil la eforturile internaționale de menținere a păcii și stabilității.

Ziua de 25 Octombrie reprezintă una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt permanent la datorie.

La mulți ani, Armatei române! La mulți ani, tuturor militarilor români!”

(Alexandru Andrei-deputat PNL Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °