Consiliul Județean Giurgiu: „La mulți ani tuturor militarilor români activi, în rezervă sau în retragere!”

0
470

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a participat astăzi, 25 octombrie, la ceremonia militară și religioasă organizată cu ocazia Zilei Armatei Române în interiorul Cimitirului Smârda.

În data de 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române. În 1944, la această dată, trupele române au eliberat oraşele Careii Mari şi Satu Mare astfel țelul eliberării teritoriului național fiind atins.

Ceremonialul a debutat cu intonarea imnului național, urmat de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda. În continuare a fost prezentată o alocuțiune privind semnificația Zilei de 25 octombrie de către Comandantul Garnizoanei Giurgiu – lt. col. Grigore Florinel, urmat de depunerea de coroane în cinstea eroilor care și-au jertfit viața pe front în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

„La mulți ani tuturor militarilor români activi, în rezervă sau în retragere!

Cinste și onoare memoriei tuturor militarilor români căzuți la datorie!”, este mesajul transmis de Consiliul Județean Giurgiu cu ocazia Zilei Armatei Române.

(Jurnal)