Deputatul giurgiuvean Răzvan Cuc, președinte al Delegației Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

0
250

Începând de astăzi, deputatul giurgiuvean Răzvan Cuc a devenit  președinte al Delegației Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, după cum anunță acesta pe pagina sa de socializare.

„Plenul reunit al Parlamentului a decis astăzi componența și conducerea Delegației Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, organism considerat ca fiind prima adunare europeană din istoria continentului. Cu delegaţii din 45 de parlamente naţionale, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei rămâne cea mai mare Adunare într-adevăr europeană, fiind considerată în mod întemeiat “Conştiinţa democratică a Europei”. Din 1989, Adunarea Parlamentară a Consiliului European contribuie activ la gestionarea crizelor din Europa. Dezbaterile ei privind chestiunile politice s-au fondat adesea pe concluziile misiunilor organizate pe teren şi pe dialogul permanent instaurat cu statele în cauză. De aceea, Adunarea contribuie la consolidarea rolului politic al Consiliului Europei.
Textele adoptate de Adunare reprezintă orientări importante pentru Comitetul Miniştrilor, guverne, parlamente şi partidele politice naţionale şi pentru alţi actori importanţi ai societăţii. De asemenea, Adunarea a fost de multe ori la originea a numeroase tratate internaţionale, convenţii europene şi alte instrumente juridice care formează baza unei veritabile legislaţii europene. 
Sunt încântat și extrem de conștient de rolul pe care îl voi avea, totul pentru o cat mai bună reprezentare a României”, a mai scris deputatul social-democrat pe pagina sa de socializare.

(Jurnal)