Conform datelor unor studii realizate la nivel național, pe un eșantion de 810 persoane din mediul urban, o parte semnificativă a bugetului pentru Sărbătorile de Iarnă va fi destinată cumpărării produselor alimentare și nealimentare. Astfel, repondenții au declarat că vor cheltui, în perioada sărbătorilor de iarnă, în medie, pentru produsele alimentare (carne, cozonac etc.) 766 lei, iar pentru cele nealimentare (haine, încălțăminte, cosmetice, ornamente etc.) 468 lei. Însumate, acestea duc la valoarea unui salariu minim net pe economie…

Persoanele care vor pleca de sărbători în excursii / călătorii, sunt dispuse să aloce un buget mai mare decât cel din 2017 (835,52 lei în 2018 comparativ cu 818,64 lei în 2017).

De asemenea, pentru ieșirile la restaurant / în oraș, respondenții au mărit suma alocată față de anul trecut, păstrând un trend ascendent al acestor cheltuieli (312,04 buget mediu în 2018 față de 299,88 lei buget mediu în 2017).

Și anul acesta procentul celor care intenționează să ofere cadouri de Sărbători (Crăciun și Revelion) este 95,0%, cele mai căutate produse fiind articolele de îmbrăcăminte / încălțăminte, dulciurile sau jucăriile. Cei care se vor bucura de aceste cadouri vor fi, în special, membrii familiei.

În ceea ce privește bugetul pentru cadouri, suma alocată este în creștere de la an la an (628,52 lei în 2018 față de 610,74 lei în 2017). Dintre produsele pe care și le-ar dori în această perioadă, dar nu și le permit, cel mai des menționate de către români au fost cele din categoria IT & Gadget-uri (laptop, telefon, tabletă etc.) și Electronice / Electrocasnice. Din nefericire, există și persoane care de sărbători și-ar dori produse alimentare precum carne sau produse din carne ori cozonac, dar nu au bani pentru acestea.

Și bradul natural de Crăciun va fi preferat de aproape jumătate dintre cei care au participat la studiul amintit, restul spunând că nu vor achiziționa un brad deoarece au, déjà, unul artificial. Există și aproape șase procente de români care nu vor împodobi brad!

În ceea ce privește Revelionul 2019, 79,2% dintre românii chestionați au declarat că intenționează să-l petreacă în țară, în timp ce numai 3,3% vor pleca în străinătate. Dintre cei care vor rămâne în țară de Revelion, 78,6% vor petrece alături de familie / prieteni, în propriile locuințe sau ale prietenilor, 10,3% vor merge într-o stațiune montană/balneară, în timp ce 7,1% vor întâmpina noul an într-un club sau restaurant. Procentul celor care vor ieși în aer liber (în centrul orașului / Piața Centrală / Piața Universității etc.) la trecerea dintre ani este de 4,0%.

1 COMENTARIU

  1. […] Conform datelor unor studii realizate la nivel național, pe un eșantion de 810 persoane din mediul urban, o parte semnificativă a bugetului pentru Sărbătorile de Iarnă va fi destinată cumpărării produselor alimentare și nealimentare. Astfel, repondenții au declarat că vor cheltui, în perioada sărbătorilor de iarnă, în medie, pentru produsele alimentare (carne, cozonac etc.) 766 lei, iar pentru cele nealimentare (haine, încălțăminte, cosmetice, ornamente etc.) 468 lei. Însumate, acestea duc la valoarea unui salariu minim net pe economie… Persoanele care vor pleca de sărbători în excursii / călătorii, sunt dispuse să aloce un buget mai mare decât cel din 2017 (835,52 lei în 2018 comparativ cu 818,64 lei în 2017). De asemenea, pentru ieșirile la restaurant / în oraș, respondenții au mărit suma alocată față de anul trecut, păstrând un trend ascendent al acestor cheltuieli (312,04 buget mediu în 2018 față de 299,88 lei buget mediu în 2017). Și anul acesta procentul celor care intenționează să ofere cadouri de Sărbători (Crăciun și Revelion) este 95,0%, cele mai căutate produse fiind articolele de îmbrăcăminte / încălțăminte, dulciurile sau jucăriile. Cei care se vor bucura de aceste cadouri vor fi, în special, membrii familiei. În ceea ce privește bugetul pentru cadouri, suma alocată este în creștere de la an la an (628,52 lei în 2018 față de 610,74 lei în 2017). Dintre produsele pe care și le-ar dori în această perioadă, dar nu și le permit, cel mai des menționate de către români au fost cele din categoria IT & Gadget-uri (laptop, telefon, tabletă etc.) și Electronice / Electrocasnice. Din nefericire, există și persoane care de sărbători și-ar dori produse alimentare precum carne sau produse din carne ori cozonac, dar nu au bani pentru acestea. Și bradul natural de Crăciun va fi preferat de aproape jumătate dintre cei care au participat la studiul amintit, restul spunând că nu vor achiziționa un brad deoarece au, déjà, unul artificial. Există și aproape șase procente de români care nu vor împodobi brad! În ceea ce privește Revelionul 2019, 79,2% dintre românii chestionați au declarat că intenționează să-l petreacă în țară, în timp ce numai 3,3% vor pleca în străinătate. Dintre cei care vor rămâne în țară de Revelion, 78,6% vor petrece alături de familie / prieteni, în propriile locuințe sau ale prietenilor, 10,3% vor merge într-o stațiune montană/balneară, în timp ce 7,1% vor întâmpina noul an într-un club sau restaurant. Procentul celor care vor ieși în aer liber (în centrul orașului / Piața Centrală / Piața Universității etc.) la trecerea dintre ani este de 4,0%. Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie de sărbători…Bugetul pentru pregătirea sărbăt… […]