Deputatul giurgiuvean Elena Cristina DINU, despre decizia social-democraților cu privire la noul Guvern

0
150

Grupurile parlamentare ale PSD nu vor acorda votul de învestitură pentru noul Guvern, partidelor care au reuşit succesul moţiunii de cenzură revenindu-le sarcina de a constitui o majoritate parlamentară care să susţină viitorul Executiv, a declarat astăzi doamna deputat Cristina-Elena Dinu.

”Este o decizie logică şi firească, deoarece nu putem să girăm un cabinet fără niciun program de guvernare şi fără nicio viziune privind continuarea reformelor din toate domeniile de activitate derulate de Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD în ultimii trei ani. Sub nicio formă nu vom vota un Executiv al concedierilor masive, al tăierilor de pensii şi de salarii şi al scăderii nivelului de trai al românilor!
Consider că românii trebuie să fie corect informaţi despre mersul lucrurilor de pe scena politică. Dacă şi-au imaginat, în mod total eronat, că PSD nu mai poate guverna ţara, acum este responsabilitatea partidelor care au iniţiat şi au votat moţiunea de cenzură să îşi asigure majoritatea necesară pentru a susţine un nou Guvern”, a subliniat dr. Cristina-Elena Dinu.

Din păcate, măsurile de guvernare anunţate de PNL, USR şi celelalte partide sunt bazate, conform propriilor declaraţii, doar pe tăieri şi ameninţări pentru toate categoriile profesionale. Chiar premierul desemnat de preşedintele Iohannis a susţinut public concedieri masive, oprirea majorărilor de pensii şi creşterea semnificativă a impozitelor pe salarii, inclusiv în mediul privat şi la IT-işti. Alţi fruntaşi ai celor ce doresc să formeze noul Executiv au anunţat eliminarea voucherelor de vacanţă, a sporurilor şi primelor, impozitarea suplimentară a bugetarilor. Mai mult, ei vor şi desfiinţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, prin care, în ultimii ani, mii de localităţi din România au derulat investiţii extraordinare în infrastructură pentru comunităţile locale, absolut indispensabile oamenilor, precum drumuri, şcoli, grădiniţe, alimentare cu apă şi sisteme de canalizare.
În consecinţă, un asemenea nou Guvern nu are cum să aducă nimic bun românilor, iar PSD nu îl va gira prin votul său, a mai spus deputatul social-democrat.