Care sunt ministerele pe care vrea să le desființeze premierul Orban.

0
257

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat,  cele câteva ministere care nu vor mai exista în noul Executiv. Printre acestea se numără Ministerul Energiei şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

″Şi energia este economie şi turismul este economie. Ape, păduri, mediu oarecum sunt un domeniu. La nivelul Consiliul UE există formaţiunea care este pe transporturi, infrastructură şi comunicaţii şi noi unim infrastructura cu comunicaţiile. Sunt lucruri normale. Nu avem patru ministere de Externe, avem un singur Minister de Externe, politica externă se face printr-un singur Minister de Externe. Sunt lucruri de bun-simţ. (…) Multe (n.r. ministere) s-au făcut ca să dea sinecuri. Mai avem o discuţie legată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Suntem în an preolimpic, există o sensibilitate în zona de sport şi din cauza asta am acceptat o discuţie pe care să o am şi cu COSR, şi cu organizaţiile de tineret şi cu Consiliul naţional al tineretului”, a declarat Orban la B1 TV.

El a  spus că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu a fost altceva decât o “agenţie de voiaj şi un mod de a aloca bani publici”.

“De exemplu, în Republica Moldova, în Basarabia, au fost finanţate televiziuni, site-uri de ştiri care îl preamăreau pe dictatorul Plahotniuc şi care atacau pe toţi proeuropenii şi proromânii formaţiunilor democratice din banii daţi de la bugetul de stat prin intermediul Românilor de Pretutindeni”, a mai spus Orban.

 

(Jurnal)