Încă de la începutul acestui mandat, Deputatul  PNL de Giurgiu, Maria Gabriela Horga ,  a dovedit că își dorește  să  găsească soluții la  cât mai multe din problemele cu care se confruntă  giurgiuvenii și nu numai.

Activitatea sa parlamentară  și respectiv întâlnirile cu diferiți reprezentanți din mediul bancar și de afaceri ne face să  credem  în dorința ei sinceră de implicare în viața comunităților din județul Giurgiu.

În acest  context putem puncta întâlnirea ce a avut loc recent  între  Maria Gabriela Horga și Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban ,  cu   parlamentarii, Ionel Dancă, Sebastian Burduja și reprezentanții Asociației Române a Băncilor.

Discuțiile au vizat identificarea de  modalități legislative pentru creșterea nivelului de creditare din economie și facilitarea accesului companiilor și persoanelor fizice la resursele financiar-bancare, pentru nevoile lor de lichidate și în același timp de dezvoltare.

În cadrul acestor  discuții, am stabilit organizarea de întâlniri periodice, pentru abordarea priorităților parlamentare și a proiectelor de interes comun – preciza Deputatul Gabriela Horga.

Așa cum ne-a declarat, în cadrul acestei întâlniri reprezentanții sistemului bancar din România și-au exprimat  aprecierile  față de  evoluțiile  constatate îb economie și în legătură cu măsurile de stimulare a creditării pentru companii, de tipul IMM Invest, care au ajutat firmele, în perioada dificilă de la începutul Pandemiei, oferind acces rapid la finanțarea de care aveau nevoie pentru continuarea investițiilor și asigurarea capitalului de lucru.

 (Jurnal)