Care este cel mai ciudat spor acordat  bugetarilor.DE NECREZUT!

0
546

Scriam deunăzi despre sporurile născocite de Executiv pentru a crește cât mai mult salariile, bugetarilor. Și nu întâmplător căci la rândul lor fac parte din această categorie socială.

După sporurile de Covid și cele pentru praf ( acordat de însuși Avocatul Poporului, d-na  Renate Weber, personalului din subordine),  iată alte noi sporuri , care mai de care mai ciudate,  dovada că cei ce le-au propus și promulgat sunt plini de imaginație.

Astfel aflăm că pe lângă sporul  de toxicitate, de calculator, de antene,  avem și unul care o să vă lase cu gura căscată, sub mască! Este vorba despre sporul de… ”uzura prematură a organismului”!

Bă ești prost? Bă ești nebun? Da, stimabililor, există și așa ceva. Vă dați seama că mare prte din cei care nu au nici măcar 2-3 ani în câmpul muncii, cu vârste de douăzeci și ceva de ani pot încasa aceste sporuri? Dar de ce nu, că, vorba proverbului: ” are balta pește!”

Toate aceste sporuri amintite mai sus, le aduc bugetarilor, lunar,  mii de lei, în plus,  la salariile de bază.

În timpul acesta, în sistemul privat, salariații și respectiv angajatorii  continuă să  lucreze, majoritatea,  pe salarii minim pe economie din teama de a nu fi impozitați prea mult, la acest moment ajungându-se  la dramatica situație de a se  face jumătate/jumătate cu Statul!

Comentând acest subiect cineva observa faptul că dincolo de imoralitatea aplicării acestor sporuri în mod discreționar, ele acordându-se numai aparatului bugetar  (deși se puteau  oferi și privaților prin scăderea  lor  din impozite), sporurile mai prezintă un dezacord. Ele se dau conform funcțiilor avute în organigrama instituțiilor, de parcă   praful , să zicem, din incinta unei instituții , îl afectează  mai tare  pe un director sau pe un șef de serviciu decât pe un simplu salariat, care ”linge”  zilnic sute de documente.

(City Zen)