Deputatul Elena DINU, contrariată de criteriile de diagnostic solicitate de cadrele  de la Ambulanță

0
409

Deputatul Cristina Elena Dinu a a avut neplăcuta surpriză (noi am avut-o de mai multe ori, nu o dată!) de a-i fi relatat un caz ce pare halucinant în contextul a ceea ce trăim cu toții astăzi în România, dar mai ales a ceea ce vedem zi de zi că se întâmplă în sistemul sanitar. Dar iată ce povestește dr. Elena Dinu pe pagina sa de facebook…

În această dimineață am primit un telefon de la un coleg nedic care mi-a relatat, plin de revoltă ,  un caz, cum probabil sunt foarte multe astăzi în România.

Un cetățean cu febră foarte mare, dureri musculare și toată simptomatologia pentru infecție cu Covid-19, sună la ambulanță speriat, să fie testat si să meargă la un spital.

Sosesc cei de la ambulanță, corect echipați, îi iau temperatura și îi măsoară saturația de oxygen (care este bună din fericire) dar îi spun că nu poate fi testat, că nu se încadrează în criterii.

Omul nu înțelege ce înseamnă asta și i se explică:

– nu aveți istoric de deplasare în afara țării sau contact cu cineva care a venit din străinătate;

– nu aveti  insuficiență respiratorie;

– nu aveți  pneumonie (sau nu se știe pentru că ar trebui făcută măcar o radiografie).

Stați în casă,  în izolare și luați 3 tablete de paracetamol pe zi.

Întrebările firești pe care și le-a pus omul, mi le pun și eu.  și le pun public  decidenților:

-Dacă eram venit din afara țării mă testați, nu-i așa?

-Cum să știți dacă am pneumonie, doar cu termometrul?

-Trebuia să am deja insufuciență respiratorie, adică să fiu grav ca să mă testați? Nu este mai bine să fiu testat și tratat ca să nu ajung pe un ventilator?

-De ce nu mi se permite măcar să mă testez într-un centru privat?

-Criteriile alea de testare nu trebuie să vină în sprijinul bolnavilor și nu în al celor care vor să raporteze cifre mici de îmbolnăvire?

PS: Soția cunoștinței, cadru medical a început si ea să aibă simptome!

Pentru mulți dintre dumneavoastră această neplăcută întâmplare nu mai este deloc o surpriză, comparând cu ceea ce au trăit, o parte dintre giurgiuveni, de când și la noi în județ au apărut primele cazuri de Coronavirus…

(Jurnal)