La finele săptămânii trecute deputatul Cristina Elena Dinu a participat la o întâlnire cu liderii filialelor județene ale Sindicatelor din Sănătate : Aurelia Grosu– liderul Sindicatului ”Sanitas”, Bogdan Vasilescu –președinte al Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” și Costel Lauda -liderul Sindicatului ”Ambulanța”.

Întâlnirea a avut loc la Cabinetul  Parlamentar din Giurgiu, aflat pe strada Mircea cel Bătrân, al deputatului Cristina Elena Dinu. Dialogul a avut ca temă: ”Propuneri de modificare si îmbunătățire a legislației în domeniul sanitar,măsuri care pot duce la creșterea calitătii actului medical în instituțiile sanitare publice din România”

Am încercat să identificăm împreună soluții la principalele probleme pe care pacienții le sesizează în chestionarele de satisfacție pe care le completează – a declarat, la scurt timp după încheierea întâlnirii, deputatul giurgiuvean.

Problemele de comunicare pacient-personal medical ca și atitudinea nu totdeauna corespunzătoare a unora dintre colegii noștri au fost principalele aspecte sesizate, liderii de sindicat propunând organizarea de întâlniri și cursuri de comunicare și management al situațiilor de criză pentru personalul din unitățile sanitare, alături de educația medicală continuă, obligatorie – a precizat dr. Dr. Elena Dinu.

Deputatul PSD, menționa și faptul că a primit cu acest prilej o serie de propuneri pentru viitoare modificări legislative ce urmează a fi propuse de către Parlamentul României, modificări menite a conduce la creșterea calității actului medical.

(Jurnal)