Deputatul Elena DINU : ”PSD nu a intenţionat şi nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private!”

0
139

elena-dinuDeputatul Elena Dinu, purtător de cuvânt al PSD Giurgiu, a afirmat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD nu a intenţionat şi nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România, conform AGERPRES. 

„PSD nu a intenţionat şi nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România aşa cum se discută în ultima perioadă. PSD dezminte categoric că actuala majoritate parlamentară sau actualul Guvern ar intenţiona să naţionalizeze sistemul privat de pensii din România, aceasta este o ştire falsă (…), o astfel de măsură nu se regăseşte nici în programul de guvernare al PSD, nici în programul prezentat de PSD în timpul campaniei electorale, nici în programul asumat de Guvernul Grindeanu şi votat în Parlamentul României. Dimpotrivă, ca partid aflat la guvernare, PSD doreşte să dezvolte un parteneriat cu mediul de afaceri”, a declarat Elena Dinu. 

Ea a adăugat că „au fost demarcate negocieri ca aceste firme care gestionează pilonul doi de pensii să contribuie la fondul naţional de investiţii”.  „Răspândirea de informaţii false în legătură cu astfel de subiecte reprezintă o acţiune iresponsabilă, care crează tensiuni nejustificate şi provoacă îngrijorări în rândul beneficiarilor sistemului privat de pensii” – a mai precizat deputatul giurgiuvean, conform acelorași surse.

(Jurnal)